luni, 30 martie 2009

FASH': H&M: Spring Fashion '09!


Swedish clothing H&M operates in 34 countries and has 73,000 employees all working to the same philosophy: to bring you fashion and quality at the best price. The range includes everything from modern basics to high fashion reflecting the very latest international trends. The collections are supplemented by matching accessories, nightwear, underwear and cosmetics. Hennes & Mauritz’s first store was opened in Sweden in 1947. When H&M’s first store in Hong Kong opened in March 2007, customers queued for 48 hours ahead of the doors opening. Collaboration with icons and designers has been strengthening the brand(Madonna,Roberto Cavalli,Kylie Minogue).

Here's the new '09 Spring Collection and trends:

miercuri, 25 martie 2009

ADs: Michel Gondry does Motorola!


A crazy spot for Motorola Razr2, Gondry's dream:

Also the Motorola site which has a great design.

ADs: FRANK: Cannabis Side Effects (agenţie: Mother London)

O campanie realista de awarness a agentiei Mother London despre efectele secundare ale consumului de cannabis.

VERDE: Eco Ocean - Turtle



from FJSC

marți, 17 martie 2009

MUSIC & VIDEO: OREN LAVIE, What a Video, What a music!


Oren Lavie - Her Morning Elegance
by IgnitionVM


Oren Lavie (Alternative / Acoustic / Indie)is a songwriter of curly brown hair, whisperish voice, green eyes and suspiciously cold feet. He was born in 1976, two minutes behind schedule, and has been trying to catch up ever since.

sâmbătă, 14 martie 2009

EVENTS: Gandeste cu capul tau, One World, 18-23 Martie.


Caută mai multe fişiere video ca acesta pe Feeder.ro network

Festivalul de film documentar va debuta cu o conferinta de deschidere tinuta de Jacques Rupnik si Andrei Plesu. Tema: New Euope - But how does she look like? Apoi va continua cu 2 concerte(Luna Amara, jazz cu Vlaicu Golcea si Marta Hristea), o sesiune de training-uri si multe filme documentare despre drepturile omului. Ajunge chiar si in penitenciarele Rahova si Jilava.

* Preturi si alte detalii pe site-ul evenimentului.

ART: B'EST, Festivalul international de film, 23-30 martie

"Fara valoare comerciala. Pentru scop cultural".

Festivalul International de Film B-EST (B-EST IFF) este prima mare competitie cinematografica de film de lung metraj organizata la Bucuresti, incepand cu anul 2005

Programul Festivalului cuprinde trei sectiuni in competitia oficiala:
1. competitie lungmetraj
2. competitie scurtmetraj fictiune
3. competitie film documentare

Conditii generale / sectiunea lungmetraj
1. pot participa in competitie doar filme produse dupa 1 ianuarie 2008
2. proiectia filmelor se va face de pe pelicula 35mm

Adresa Festivalului : FUNDATIA CHARTA, Strada Rabat, nr. 13A, sector 1, Bucuresti, Telefon/ fax: + 4021 230 99 30
office@b-est.ro, www.b-est.ro.

vineri, 13 martie 2009

MEDIA: Olimpiadele Comunicarii, inscrieri pana pe 16 aprilie!


'16 martie - 16 aprilie : Inscrieri
'27 - 30 aprilie : Preselectii;
'5 - 6 mai : Conferintele Olimpiadelor Comunicarii;
'7 - 8 mai : Intalniri de briefing si tutoriate;
'25 - 26 mai : Prezentari publice;
'29 mai : Festivitatea de Premiere si Petrecerea;

O echipa finalista de 5 studenti trebuie sa conceapa timp de trei saptamani o strategie de comunicare pentru un “client” real: brand-uri comerciale, companii, oameni politici sau institutii publice.

Cine poate participa?
Pot participa doar bloguri care apartin unor membri ai unei echipe inscrise la una din cele patru probe principale ale concursului, indiferent daca echipa s-a calificat sau nu in finala. Blogurile pot fi atat de echipa cat si individuale, respectiv ale unor membri ai unei echipe. Articolele care pot fi inscrise in concurs trebuie sa fie doar din aceasta perioada.

Care sunt categoriile de premii?
Sectiunea A. Relatari de la Olimpiadele Comunicarii
Cea mai buna poveste a perioadei de Inscrieri, Cea mai buna poveste a interviului de Preselectie, Cea mai buna poveste a Conferintelor, Cea mai buna poveste a lucrului la rezolvarea brief-ului primit in Finala, Cea mai buna poveste a Prezentarilor Publice, Cea mai buna cronica foto/multimedia de la Olimpiadele Comunicarii

Sectiunea B. Articole diverse
Cea mai buna analiza a unei campanii de comunicare, Cea mai buna analiza a unui eveniment politic, Cel mai bun interviu cu o personalitate din comunicare, Cel mai bun articol cu resurse de know-how in comunicare(recenzii de carti sau de articole, recenzii de bloguri ale unor profesionisti, etc.), Cel mai comic articol;

Sectiunea C. Premii speciale
Cel mai incitant blog, Cel mai bine promovat blog

Sectiunea D. Cel mai bun blog al editiei

* inspirat de pe Olimpiadele Comunicarii

vineri, 6 martie 2009

MEDIA: Se apropie sfarsitul ziarelor si revistelor tiparite?

Intr-o zi vom putea sa citim presa din intreaga lume pe monitorul unui dispozitiv de marimea unui telefon, care va putea fi folosit si pe plaja sau in mijloacele de transport. Aceasta zi care va insemna sfarsitul presei scrise in formatul clasic pe care il cunoastem este, poate, mult mai aproape decat am fi tentati sa credem, informeaza editia online a CNN Money.

Marile companii editoriale de printuri din lume se confrunta in ziua de astazi cu o concurenta puternica din partea unor companii precum Google sau Yahoo care vand anunturi si informatii prin intermediul Internetului si a gadgeturilor.

Internetul inca nu a devenit acea closca cu puii de aur a profitului pe care si-a imaginat-o intreaga industrie de publishing internationala, a carei valoare depaseste 300 de miliarde de dolari.

Veniturile din mediul online sunt in crestere, insa nu in asemenea masura incat sa faca fata scaderilor, pe alocuri dramatice, din presa in format tiparit.

Chiar si cotidianul american "New York Times", un ziar care si-a orientat echipa cat a putut de mult spre formatul online, a avut nevoie recent de o infuzie de 250 de milioane de dolari, din partea miliardarului mexican Carlos Slim, pentru a-si continua activitatea.

In acest context, marile companii de publishing din lume, precum News Corp., Hearst si Time Inc., sunt in cautarea unei generatii viitoare careia sa i se adreseze prin intermediul Internetului.

In aceasta situatie, majoritatea producatorilor de gadgeturi care pot furniza continut din presa online incearca sa descopere posibilitati prin care sa ofere experiente asemanatoare presei in format tiparit, insa fara costurile acesteia, precum pretul hartiei, al imprimarii sau al livrarii.

Unii dintre producatori, precum Kindle sau Sony Reader, s-au orientat spre produse care ofera experiente asemanatoare citirii unei carti, datorita ecranelor in alb si negru care nu sunt tocmai recomandate pentru afisarea continutului ziarelor si revistelor online.

Insa, majoritatea producatorilor de gadgeturi se orienteaza spre inventarea si perfectionarea conditiilor si posibilitatilor de conectare la Internet in medii cat mai diverse si dificile, depotriva cu imbunatatirea conditiilor de redare si afisare a continutului online.

Lumea gadgeturilor din viitor ar putea semana foarte bine cu lumea descrisa de filmul lui Tom Cruise - "Minority Report", unde toate informatiile erau furnizate doar prin intermediul Internetului si a gadgeturilor ultramoderne.

* Plecare BeatFactor.ro Via ziare.com

Citiți și un alt articol similar despre Moartea ziarelor bune de ANDREI CRĂCIUN pentru EVZ.

marți, 3 martie 2009

P.ACT.:Alege un simbol pentru moneda noastra euro!

Fiecare ţară din zona euro are dreptul să îşi inscripţioneze pe reversul monedelor un anumit simbol. Majoritatea ţărilor au ales chipurile marilor conducători sau diverse simboluri din mitologie. Vaticanul este singura ţară care schimbă imaginea în funcţie de figura Papei din acel moment, în timp ce Bulgaria a ales deja imaginea, deşi nu are euro.

Banca Centrală Europeană(BCE) este singura bancă emitentă de monedă europeană. Bancnotele au aceleaşi elemente componente în toate statele care au adoptat euro însă monedele au aversul comun şi un revers care variază în funcţie de ţară. Trebuie ales un simbol naţional care să apară pe reversul monedelor de 1 cent, 2 cenţi, 10 cenţi, 20 de cenţi şi 50 de cenţi dar şi al celor de 1 euro şi 2 euro. Acest simbol este înconjurat de cele 12 stele ale Uniunii Europene.

Astfel, Belgia, Spania, Olanda, Austria, Monaco, Luxemburg şi San Marino au ales să imprime pe moneda europeană chipurile unor foşti regi sau conducători , figuri cu importanţă majoră în istoria respectivelor state.

Slovenia a ales să imprime figura poetului naţional în timp ce în Italia monedele euro au pe revers chipul marelui Dante Alighieri desenat de Rafael. Germania, Irlanda, Franţa, Cipru, Malta, Portugalia, Slovacia şi Finlanda au imprimate diferite simboluri naţionale cum ar fi harpa celtică sau vulturul german. Franţa are pe avers un copac, simbol al vieţii şi continuităţii dar şi deviza revoluţiei din 1789( Libertate, Fraternitate, Egalitate). Grecia şi Malta au imprimat scene din Mitologie. Bulgaria, ţară care încă nu a adoptat Euro, a ales pentru reversul monedei imaginea unei sculpturi din patrimoniul UNESCO(cavalerul din Madara), statuie de aproximativ 60 de metri construită pe malul mării în apropierea oraşului Şumen.

duminică, 1 martie 2009

GREEN: UMBRELA VERDE, Eu nu arunc gunoi pe strada!



Poluarea produce anemii, conjunctivite, boli respiratorii grave si afectiuni ale sistemului nervos. Asta atunci cand nu ucide. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide intr-un an mai multi oameni decat accidentele de masina. Peste 800 de milioane de europeni sunt afectati de aceasta problema globala.

Situatia nu este mai roz nici in Romania. Conform Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 166 de mii de tone de noxe si 273 de tone de praf. De asemenea, un singur roman produce anual o cantitate record de gunoi - 799 de kilograme de deseuri menajere. In plus, in Romania, doar 5,6 % din deseurile menajere sunt reciclate, iar in Bucuresti, 20% din gunoiul produs ramane necolectat.

Ce este Umbrela Verde? Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu. Ea a fost initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului si al Fundatiei Mereu Aproape.

Lansarea campanieiAm lansat Umbrela Verde la inceputul verii 2007. Locul in care i-am invitat pe jurnalisti la conferinta de presa, a fost statia de metrou Gara de Nord 2, Bucuresti. De ce o statie de metrou? Pentru ca intr-un astfel de loc iarba nu va creste niciodata singura. A fost un mod de a protesta impotriva transformarii oraselor in locuri unde iarba si spatiile verzi sunt din ce in ce mai rare.

Actiuni de ecologizare
1. Actiunea de ecologizare de pe plaja Costinesti (august 2007)
2. Actiunea de ecologizare de la Cota 1400 - Sinaia (august 2007)
3. Actiunea de ecologizare din Padurea Baneasa (septembrie 2007)
4. Actiunea “Eu nu arunc gunoiul pe strada” (decembrie 2007)-3000 de sticker-e cu mesajul “Eu nu arunc gunoi pe strada!”.
5. Actiunea “Patrulele Umbrela Verde” (februarie 2008)
6. Actiunea de ecologizare de la Castelul Peles, Sinaia (martie 2008)
7. Actiunea de ecologizare la Brasov (mai 2008)
8. Actiunea de ecologizare de pe plaja Modern, din Constanta (mai 2008)
9. Actiune de ecologizare la Costinesti (iulie 2008)s-au adunat 10.000 kilograme de deseuri.

Cum te poti implica si tu?
Implica-te ca voluntar Umbrela Verde
Participa la actiunile noastre de voluntariat si ajuta-ne sa pastram Romania curata. Afla detalii

Fii un sofer responsabil
Convinge-i pe ceilalti soferi sa nu-si mai arunce tigarile sau gunoiul pe strada. Comanda si lipeste-ti pe masina sticker-ul campaniei. Afla detalii

Devino blogger partener
Daca esti blogger, convinge-ti cititorii ca “gestul lor conteaza”. Devino ambasadorul Umbrelei Verzi pe internet.