duminică, 1 martie 2009

GREEN: UMBRELA VERDE, Eu nu arunc gunoi pe strada!



Poluarea produce anemii, conjunctivite, boli respiratorii grave si afectiuni ale sistemului nervos. Asta atunci cand nu ucide. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide intr-un an mai multi oameni decat accidentele de masina. Peste 800 de milioane de europeni sunt afectati de aceasta problema globala.

Situatia nu este mai roz nici in Romania. Conform Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 166 de mii de tone de noxe si 273 de tone de praf. De asemenea, un singur roman produce anual o cantitate record de gunoi - 799 de kilograme de deseuri menajere. In plus, in Romania, doar 5,6 % din deseurile menajere sunt reciclate, iar in Bucuresti, 20% din gunoiul produs ramane necolectat.

Ce este Umbrela Verde? Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu. Ea a fost initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului si al Fundatiei Mereu Aproape.

Lansarea campanieiAm lansat Umbrela Verde la inceputul verii 2007. Locul in care i-am invitat pe jurnalisti la conferinta de presa, a fost statia de metrou Gara de Nord 2, Bucuresti. De ce o statie de metrou? Pentru ca intr-un astfel de loc iarba nu va creste niciodata singura. A fost un mod de a protesta impotriva transformarii oraselor in locuri unde iarba si spatiile verzi sunt din ce in ce mai rare.

Actiuni de ecologizare
1. Actiunea de ecologizare de pe plaja Costinesti (august 2007)
2. Actiunea de ecologizare de la Cota 1400 - Sinaia (august 2007)
3. Actiunea de ecologizare din Padurea Baneasa (septembrie 2007)
4. Actiunea “Eu nu arunc gunoiul pe strada” (decembrie 2007)-3000 de sticker-e cu mesajul “Eu nu arunc gunoi pe strada!”.
5. Actiunea “Patrulele Umbrela Verde” (februarie 2008)
6. Actiunea de ecologizare de la Castelul Peles, Sinaia (martie 2008)
7. Actiunea de ecologizare la Brasov (mai 2008)
8. Actiunea de ecologizare de pe plaja Modern, din Constanta (mai 2008)
9. Actiune de ecologizare la Costinesti (iulie 2008)s-au adunat 10.000 kilograme de deseuri.

Cum te poti implica si tu?
Implica-te ca voluntar Umbrela Verde
Participa la actiunile noastre de voluntariat si ajuta-ne sa pastram Romania curata. Afla detalii

Fii un sofer responsabil
Convinge-i pe ceilalti soferi sa nu-si mai arunce tigarile sau gunoiul pe strada. Comanda si lipeste-ti pe masina sticker-ul campaniei. Afla detalii

Devino blogger partener
Daca esti blogger, convinge-ti cititorii ca “gestul lor conteaza”. Devino ambasadorul Umbrelei Verzi pe internet.

Niciun comentariu: