vineri, 10 mai 2013

Serialul 'The Pitch': un 'Mad Men' mai new media?


Clienţi precum Subway, Angelico (Campari), Waste Management, PopChips, Marriott pitchuiesc agenţii din toată America - The Hive, Bozell,  WDCW, Ad Store, etc. Cam despre asta e noul 'Mad Men' - serialul care rulează tot pe AMC ca şi celebrul 'Mad Men'. Dacă Mad Men era 'so 60's', 'The Pitch' e puţin mai coafat - surprinde bine atmosfera creativă din jurul unui pitch, dar nu prezintă mari campanii, mari conturi, mari agenţii creative.

În schimb face un lucru puţin mai drăgut care-i lipsea lui Don Draper, arată că agenţia chiar e un loc de oameni şi emoţii (lucrurile nu mai merg aşa de bine când îţi lipseşte un strateg, când ai doar un no-man la brainstorming, când sunt conflicte în conducere, când client-ul cel nou are emoţii), ceea ce cu Don Draper nu se întâmpla niciodată.
Agenţiile McKinney (cu filiale in NC, New York) şi WDCW se lupta în primul sezon pentru contul Subway, acestea având la dispoziţie 6 zile pentru încuraja un mic-dejun mai sănătos în cadrul lanţului de restaurante. Conceptele sunt 'Let's fix breakfast şi 'Breakdance your breakfast', din partea primei agenţii şi 'Don't be a zAMbie', din partea WDCW.

"Wong, Doody, Crandall, Wiener is the most awarded independent advertising agency on the West Coast. Founded in 1993 with offices in LA and Seattle, we are 150 people providing fully integrated capabilities for traditional, digital and social-media communications", este descrierea impresionanta de pe site-ul WDCW, totusi aceasta pierde pitchul în favoarea primei agenţii.









i.




SK+G
şi The Ad Store se luptă în cel de-al doilea serial pentru contul Waste Management.

"Sleepless nights well spent. We’d like to thank the countless cocktail napkins, Post-It notes, gas station receipts and shopping lists that aided in our creative process", e prezentarea de pe site-ul SK+G. Acestia câştigă contul.

În următoarele seriale se pitchuiesc clienţi precum Clockwork (The Hive vs FKM), Frangelico (Kovel Fuller vs Ad Store), JDRF (Muse vs Bozell) si C. Wonder (WomenKind vs DIGO).

Nu e vorba doar despre planning sau doar de munca de creatie, cum s-ar crede, ci mai mult despre febra unui pitch care îţi poate salva agenţia, despre cum îţi cunoşti agenţia contra-candidată la prima întâlnire, despre cum se fac prezentările pe picioare şi la nivel mai mare şi cum se aleg oamenii care merg la prezentări, despre brainstormingul extrem la care apeleaza unele agentii - când le iau tuturor angajaţilor telefoanele pentru o zi şi îi închid într-un acvariu, când creativii nu-şi mai văd familia cu zilele etc.

marți, 7 mai 2013

‘Bucharest, the city on the move’

‘Bucharest, the city on the move’ are putea fi un claim bun pentru o campanie de promovare turistica a Capitalei. ‘On the move’ in cluburile bucurestene era oricum o imagine buna pentru milioanele de turisti care ne vizitau anual tara. Dar ‘on the move’ caracterizeaza si curentul fit care ii cuprinde treptat pe bucuresteni. Mult mai multe biciclete (prieteni cu masini care ‘trec’ pe biciclete), role, skate-uri, trotinete şi alte articole sportive pe oricâte roţi.



Mă refer la oameni care fac jogging in parcurile mari (nu doar in timpul saptamanii), care au mers la un BRD Nastase Tiriac Trophy care chiar a avut o atmosfera de turneu mare (mai putin clientela de pe ‘Dorobanti’), la grupuri grupuri care se organizeaza si merg ba la fotbal, ba la baschet, ba la volei. Vad oameni care au echipamente sportive de bun simţ, au Asics-uri, ştiu să aleagă un adidas de jogging şi ies tot mai mult din rutina sălii de sport.

Cati biciclisti sunt in Bucuresti s-a vazut cel mai bine la Marsul Biciclistilor, cand picata in Bucuresti dupa ceva timp am zis, o Doamne, chiar se intampla lucruri and ‘is gonna be huuuge’.

Cati joggeri sunt vezi cel mai bine in Herastrau cand daca esti la o terasa si vezi grupuri grupuri de alergatori care se pregatesc pentru maratonul de pe 19 mai. Mai nou, lume care mananca tot mai multe fructe uscate si bea apa simpla, ca noul
lor ‘Cola’, ii vezi iesind la picnicuri sau mutandu-se pe terase pe la Romana- Universitate, afara din Unirii-Dorobanti, purtand adidasi si pantaloni confortabili si urati chiar si la serviciu, mergand la Fru Fru sau la alte restaurante eco mai ieftine pentru un shake / suc de fructe natural, îi vezi mâncând fructe la prima ora si salate la pranz în loc de iaurturi cu arome de fructe.

Incet, incet lumea afla si de seminţe de Chia şi mănâncă tot mai puţină carne, lactate, pâine, şi se uită tot mai des pe etichete. Încet încet toţi pronunţă Men-ci-ni-cop-schi şi trec prin toate dietele ani buni până se ţin cu adevărat de un mod de viaţă sănătos.

Şi după nu ni se mai par portocalele fructe pe care le mănânci doar iarna, ci începi să foloseşi blenderul tot mai des şi shake-ul ca mod de viaţă.

Dar, cât de bine poate fi Bucureştiul ne dăm cel mai bine seama tot acum când toate maşinile încă sunt blocate pe autostradă, pe drumul de întoarcere de la mare. Dacă ne-am convinge fiecare câte un prieten să mai lase maşina pentru bicicletă ar fi ceva, pentru că iar vine luni şi o să ne urcăm cu bicicletele pe trotuar.

Foto: Photodesign.ro