Sigur că în tenisul actual forma fizică e decisivă, dar operațiile de sân nu sunt totul.
NYTimes scria despre Halep dincolo de operaţia de micşorare de sânilor, de fapt nu menţiona nimic despre asta. În România Halep este rezumată cumva la bomba sexi dinainte de operație sau sportiva de după operație, de parcă a coborât pe terenul de antrenament abia în 2009, dintr-o fată-de-la-pagina-5.
"Tunarea" Simonei are legături desigur, cu tenisul modern, la fel cum Djokovic şi-a început urcarea spre poziţia de lider ATP imediat ce a urmat dieta fără gluten, din 2011. Într-un an a ajuns numărul 1 mondial, mai slab cu 5 kg (la 1.88 m), mai puternic si mai sanatos. Printre sacrificii s-a numărat şi renunţarea completă la ciocolată. Sârbul scria în autobiografia sa cum a mâncat un cubuleţ de ciocolată abia un an şi jumătate mai târziu, în 2011, după finala de şase ore câştigată în faţa lui Nadal.
"I have not had a serious cold or flu in nearly three years", declara Djokovic, ceea ce poate explica efortul.
Andy Murray a renunțat de asemenea la gluten, trendul gluten free în rândul sportivilor continuând și printre tenismene (Sabine Lisicki) sau printre baschetbaliști (Steve Nash). Despre gluten şi importanţa dietei gluten free pentru un sportiv de performanţa lui Djokovic nu a scris nimeni, oricât de femeie ar vrea Nole să fie, oricât s-ar chinui acesta să fie o "Sharapovă".
Evident, nu am pretenția ca tabloidele să scrie despre backhand-ul precis cu două mâini al Simonei sau despre serviciile sale perfect plasate (pentru o jucătoare cu o înălțime de 1,68 m). Dar tabloidizarea tenisului Simonei, de la finala de la New Heaven a atins cote prea mari în România chiar şi printre ziarele generaliste. Bine că Halep "is galoping", după cum spun comentatorii de la US Open, fără să asculte de mass - media noastră.
A depășit-o pe Kirilenko în 51 de minute la US Open în turul 3 (6-1, 6-0), având mai mult timp la dispoziţie să se antreneze pentru optimi.