marți, 19 august 2008

Sandra e de 18 ani. Unde aţi fost?


Sandra a luat medalia de aur cu simplitatea unui om care a stiut ce primeste. De fapt a purtat aurul cu sine timp de 10 ani. O purta in salile de antrenament, in bagajele pentru concursuri, in dieta sa, in magneziul si mierea de pe maini. Numai ea stia de lucrul asta, iar cand a primit medalia a zambit retinut, ca pentru o iubire mai veche, le-a felicitat pe celelalte concurente şi nu a plans decat la imn. Pentru ca atunci devenea suspect. Ca într-un pact.

Numai că trebuia să ne spună şi nouă de ce avea atâta siguranţă. Cine ar fi ştiut că o fată de vârsta sa este atat de echilibrata. Pentru unii este un lucru neobişnuit. Pentru noi a fost infernal. O medalie care a stricat linistea unei dupa-amiezi de duminică. Si acel delir de după. Comentatori, Nadia care arata locul întâi de dinainte şi milioane de romani haideţi sa-i multumim acestei fete pentru că steagul nostru a stat peste cel al Americii. Trebuie sa îi pupam mainile şi picioarele pentru ca ne-a oferit imnul si pentru ca ne-a facut încă o dată sa plangem. Da Nadia şi tu, toata lumea trebuie să se aseze la picioarele acestei fete.De 18 ani.

Sandra a cumparat 1 minut şi jumatate de fericire şi a smuls o altă medalie chinezilor. Dar cum să nu facă asta când a dansat ca o pustoaica în curtea şcolii. Un minut şi jumatate în care noi am eram la un pas de infern. Pentru că era singura noastră şansă la medalie. Steliana Nistor este o speranţă, nu o certitudine. În plus solul este cel mai titrat aparat al gimnasticii. Şi era şi păcat când le-am avut pe Nadia şi pe Simona Amanar, primul şi ultimul 10. Era prea păcat. Cum sa se irosească atâta talent? Pe o muzică care parcă făcea dreptatea, a fost un amestec de eleganţă şi forţă. A fost cât un aur.

Un comentariu:

Oti spunea...

frumos, mi-a placut! Apropo! am gasit azi la biblioteca la sectiunea "ROmania" o carticica scrisa de Nadia Comaneci. N-am luat-o ca nu stiam daca Nadia are talent literar sau nu...gen nu e consacrata si in alt domeniu, dar mi s-a parut interesant sa o vad inclusa in cele 20-30 de carti in lb romana..alegerea italienilor.