miercuri, 29 aprilie 2009

miercuri, 22 aprilie 2009

FILM: Restul e tacere, 2008, Nae Caramfil


"Oamenii mari au slabiciuni marunte". "O sa cucerim lumea cu filmele noastre... O sa cucerim lumea..."

Va poftesc sa vedeti o intreprindere pusa la cale de Dl Nae Caramfil in asociatiune cu Realitatea Media, cu participatia baneasca a Societatii Romane de Televiziune si cu sprijinul gentil al Centrul National al Cinematografiei.

Filmul debutează cu un interviu, la care tanarul Grig(Marius Vizante) intarzie si cu inmormantarea artistului de la T.N., Ion Velcea, din anul 1911. Remarcabile sunt incercarea de construire a unei culori locale, a unei atmosfere specifice, cum invatam in literatura din liceu. Masina de scris, redactia " Ziarului Epoca", drumuri pietruite, rufe intinse pe strazi inguste, soldati raniti cersind pe strada, trăsuri, Parcul Cismigiu odata, costume de epoca(Doina Levintza), o lume rupta din Caragiale.

RESTUL E TACERE uimeste prin aparitia unor comici in roluri cheie si bine jucate. Astfel Mihai Bendeac, este un ziarist viclean, insistent, o numeste "curva" pe biata vaduva pentru faptul ca nu vrea sa declare nimic despre moarte sotului. Tanarul Grig ajunge cu intarziere la inmormantare si ii motiveaza tatalui, cunoscut actor(Mihai Gruia), ratarea interviului pe motive medicale.

Chiar inainte de lasarea sicriului in pamant isi face aparitia Leon(Ovidiu Niculescu), cunoscut sustinator al teatrului, baron ialomitean al vremurilor si cu o mimica demna de Johnny Deep rosteste un discurs patetic prin grandoare, invatat pe de rost, fragementat, teatral, iar in final uita versurile si incheie tot cu clasicul: "Aceasta e intrebarea!"

Scena se muta asupra lui Grig Ursache, care filmeaza scenarii telenovelistice dupa cum "se muta soarele" cand primeste propunerea grupului Gaumonde de a-i inmana libretul cu amintirile razboiului, amenintandu-l ca va face un film despre razboiul de independenta cu sau fara acest document.

Grigore ia atitudine si se duce la resedinta lui Leon pentru a-i solicita finantarea, presat de francezi, dar si de tatal care il soma sa ia o slujba de custode de garderoba. Leon il tergiverseaza, dar accepta o invitatie la Hamlet, insa cand ajunge in cel mai ieftin teatru, cu picioarele copiilor murdari atarnand sus la balcoane, aruncand seminte pe fracul lui, porneste o noua scena: "Plec. Nu ma simt bine. Trebuie, mi-e rau de la stomac... Vreau sa ma intind. Du-ma la masina, repede, repede! Trebuie sa ies, ma sufoc aici, prea multa lume! Copii astia imi iau tot aeru'!".

A doua zi se semneaza contractul, sampanie frantuzeasca, scena intrerupta de tatal lui Grig, care apare beat si vrea sa-l bata pe fiul sau, amenintandu-l cu o curea. Este evacuat, pe drum opreste caleasca, sparge doua geamuri, injura si face circ in vechiul centru bucurestean.

Incep primele secvente ale istoricului proiect cu scena horei, dar filmarile sunt amanate putin de anuntul ca si cei de la Gaumande au inceput filmarile. Leon da niste telefoane la redactia Epoca, se aranjeaza niste nereguli, cateva ore mai tarziu pefectul si armata descind la firma franceza si confisca filmul pentru ca pateaza imaginea nationala. Artistii fac si o vizita Majestatii, majestatea Sa schimband actorul care il interpreateaza pe rege.

Filmarea continua cu reconstituirea luptei de la Vidin, dar fostii locotenenti, ramasi in viata, nu se inteleg asupra scenariului. Se anunta participarea extraordinara a celei mai mari actrite din teatrul romanesc, Aristizza(Ioana Bulca), care joaca intr-o scena in care isi ia ramas bun de la sotul plecati la razboi. Aparatul se blocheaza pe timp de ploaie, "regia" hotaraste sa filmeze in gol, pentru ca nimeni nu are curaj sa ii spune Aristizzei despre defectiune. Se incepe filmarea, dar eroina iese in prim plan si joaca un rol impresionant, iar cameramanul nu are nici o reactie.

Filmul este un real succes, desi dureaza 2 ore, doar Leon profita de pe urma acestuia, mintindu-i pe ceialalti de lipsa cumparatorilor si oferindu-le modeste compensatii. Finalul il gaseste pe Leon nebun, investind orbeste in productii cinematografice anonime, iar pe Grig capatandu-si in final modesta slujba.

Alte personaje episodice: Emilia(Mirela Zeita, Mondenii), Raoul(Silviu Biris), tiganca ghicitoare(Marilena Chelaru).

Filmul a fost selectatat sa reprezinte România la Premiile Oscar din 2009 la categoria "Cel mai bun film intr-o limba straina".

duminică, 19 aprilie 2009

MUZICA: ORANGE vs VODAFONE.

Vodafone o are pe Regina Spektor.La Orange canta mai nou Jason Mraz. Cine are reclamele mai bune?
PART 1: ORANGE;


(Cine imi gaseste melodia la clipul asta dau un ceai in Carturesti!)






Am rascolit You Tubu ca sa fiu cat se poate de impartiala. Iata si melodiile: Jason Mraz - I'm Yours , Toploader - Dancing In The Moonlight, Close to you - The Carpenters, FireFlies by Angelique Keni, Sandie Shaw - Puppet On A String, "Keep Smilin', Keep Laughin', Be Happy" by Doris Day, Lets live for today, "All Star" Smash Mouth, "Smile" - Lily Allen, Dancing Much Better Than Romancing (Zenefan Remix), All Around the World by Orba Squara, Nina Simone-Feeling good.

sâmbătă, 11 aprilie 2009

FASH':My Grandma’s Backyard, 12 aprilie, Club Embassy

12 aprilie, ora: 12.00 – 18.30 Club Embassy, Lahovari 8 Intrare: 15 RON (8 RON – consumatie)

Cea de-a opta editie MGB prilejuieste o intalnire muti-disciplinara, avand in centrul atentiei ceaiul si cultura care il insoteste. Expozitia se va desfasura la etajul 1 al clubului, iar parterul va fi destinat socializarii, lecturii si gustarii de ceai si bunatati.

Coltul de haine, accesorii si obiecte de design va fi ca deobicei plin de creatile unor artisti designeri deja consacrati, printre care Diana Enciu, Arina Varga, Coca Zaboloteanu, Atelier M12, Acarete, Diana Bobar, Josephine, Dana Coteanu, Alma Bravescu, etc.
In premiera, vor participa si artisti care se ocupa cu manufactura cartilor (Dinu Bodiciu), papusilor urbane , iar editia de fata va gazdui, de asemenea, o expozitie foto semnate Mara Ploscaru, Vlad Birdu, Adi Bulboaca.

Standul editurii Humanitas lanseaza romanele:\'Foc in pavilionul de ceai\' de Ellis Avery si \'Ultima concubina\' de Lesley Downer. Actriţa Dana Dogaru va creiona, printr-o scurtă lectură, povestea romanului "Ultima concubină".

Concurs
Impreuna cu revista Petocuri.ro se va organiza concursul Loc de dat cu tocul in care cele mai frumoase perechi de pantofi cu tocuri vor fi fotografiate, iar cele mai impresionante exemplare vor fi recompensate cu un premiu de marca.
"Locul I: o pereche de pantofi semnata Coca Zaboloteanu;
"Locul II = un pandantiv ; Locul trei = o carte.

MGB este primul si cel mai popular târg de haine, accesorii si decoraţiuni create de tineri artişti din Romania. Targul este deja la cea de-a 8-a editie, sustinut prin entuziasmul si puterea de cumparare a unei comunitati de tineri pasionati de moda. El nu se pozitioneaza doar ca un talcioc, ci si ca un eveniment de promovare a tinerilor designeri, incluzand prezentari de moda, free make-up si free hair-styling, concerte cu muzica self-made, tombole si concursuri de creatie.

În cadrul evenimentului mai sunt programate o piesă de teatru de tip improvizaţie şi o expoziţie de fotografie. Un alt aspect inedit al acestei ediţii este prezenţa unor artişti care confecţionează manual coperţi de cărţi şi păpuşi.

Adresa:

luni, 6 aprilie 2009

UPDATE: H&M Site&Commercial!


H&M mini-site looks like a neverending catwalk, where users can change the models' outfit just with a click. The changing dress effect is quite amusing, as in the transition models magically get (almost) naked for a second.
But the most interesting part is surely the collection connection with Facebook. You can actually comment each single outfit on the social network just like you do with your friends' photos.

*through Adverblog.com & H&M;

vineri, 3 aprilie 2009

FILM: August Rush, 2007


Chitaristul irlandez Louis(Jonathan Rhys-Meyers) si frumoasa violoncelista Lyla(Keri Russell) se intalnesc intr-o noapte in Washington Square. Povestea este spusa de un copil orfan, care se dovedeste, 10 ani mai tarziu fiul acestora. Non-conventional! Freddie Highmore(August Rush, Charlie and the Chocolate Factory,Finding Neverland, A good year sau The Golden Compass), cel nascut din parinti muzicieni, cel care descopera muzica in sunetele strazii ajunge la 10 ani sa dirijeze o orchestra in Central Park. Iar muzica acestui ii aduce pe parinti impreuna dupa un deceniu.

Robin Williams joaca un rol ciudat de bun ajutandu-l pe copil sa isi castige existenta prin muzica. Dincolo de coloana sonora, pentru care a primit si o nominalzare Oscar, filmul este o drama romantica originala.