duminică, 16 septembrie 2012

LA: God, give us waves and the chance to see R. Gosling in Downtown!

Los Angeles arată precum poza proastă pe care am făcut-o din avion cu câteva minute înainte de aterizare: centrul - Downtown-ul - învăluit în aburi, cartierele renumite - vizibile și bine împachetate, cartierele mărginaşe – cu grafitti-uri, murdare şi destul de întinse.
Trasport praf. O să-mi fac un tricou cu 'I hate public transportation in LA', după ce pierzi ore bune să ajungi undeva dacă nu ai mașină sau taxi. Am citit niște statistici interesante pe Wikipedia, în acest sens - cică Sepulveuda ar fi cel mai lung bulevard din State, cu vreo 30 de mile. E adevărat că e și cel mai aglomerat al doilea oraș american. Că LA e plin de mașini la 5 AM e un mit prost, dar oricum e destul de aglomerat tot timpul pe străzi. 

Hoollywood party. Din Beverly Hills în LA pe Cahuenga cluburile sunt o avere, băutura se vinde pâna la 2 dimineața, iar puține cluburi sunt deschise până în zori. 35 de dolari intrarea, iar la 2 dimineața body-guarzii vin cu lanternele să-ți ia berea din mână. 

Oameni true. You have to be who you are. Și sunt de toate felurile: albi, afros și mai ales spanioli și mexicani. Vezi și soferița de autobuz care mi-a fost și ghid 20 de minute către Santa Monica - povestea de filmul cu Julia Roberts de pe Rodeo Drive. Sau tipa care a sunat la informații și a așteptat 10 minute să afle ce autobuz luăm către Central Station. 

D-aia toate anunțurile publice sunt traduse și în spaniolă, iar magazinele mexicane sunt la fiecare colț. Și mai true sunt oamenii care ajung în Downtown, acolo după 8 seara e cam panică.

Cerșetori copywriteri. Oricât de inuman sună sunt foarte buni. ‘Need money for safe sex’, pe pancarta unei lesbiene, ‘One dollar per every advice. ‘Fishing for nugs’, ‘I was a ... now I’m a veteran. Do you have a quarter for the bus‘. 

Sau o fetiță de 13 ani care e tips-uită cu sute de dolari după o demonstrație incredibilă în beach skate-park-ul din Venice Beach.
Whites are not welcomed in East LA, deși dacă te duci și prin Hoolywood lumea începe să fie cam dramatică pe străzi. Chiar și în Downtown sau pe marile bulevarde e dubios în autobuze sau după ce apune soarele.

Valuri și Gosling. Deci dă-ne doamne valuri pe Venice Beach și ocazia să-l vedem pe Gosling aproape de Skid Row, în Downtown!

Niciun comentariu: