miercuri, 12 septembrie 2012

Tres geek chic Boston in 100 hs / Boston în aproape 100 de ore

Walkable, not spreaded. Direct la imensa autogară South Station China Town-ul leagă orașul, apoi poți efectiv merge prin centru, destul de atipic pentru un oraș American.

Jogging. Boston e oraşul runnerilor cu stil. Pe Zakim Bridge, care e absolut superb, Basarab după cum e suspendat, prin Downtown, Chinatown, parcuri sau prin shopalchoolic-ul Newsburry trebuie să laşi trotuarul joggerilor. Firmele de running shoes ar putea să facă o campanie foarte mișto prin tot orașul la cât de mult se aleargă.
Studenţi. Cică sunt vreo 240 de universități și colegii/licee în zonă. Campusul de la Harvard arată a la Steve Jobs, și la MIT totul arată grozav. Evident, studenții vin la pachet cu skateboarduri-uri și biciclete.

Cum orașul e pentru shopping și turism transportul e foarte scump. Dar pentru studenți e prea scump.
Istorie. Tot timpul ghidul ne-a vorbit de primul amendament al Constituției americane și alte chestii grozave care au pornit de aici.

Case și cartiere din cărămidă. Aliniate, cartiere curate, străzi-scurtătură dureros de perpendiculare, bulevarde ample, clădiri înalte.

J. E Poe s-a născut aici.

Fanueil, Newsburry, Arlington sunt zone bune, foarte cosmopolite, you wanna hang around them. Newsburry Comics pe Newsburry St. e absolut criminal, Barnson&Books de asemenea, magazinele faine sunt toate concentrate aici. Faneuil e bun pentru clubburi și hanging around, Arlington e mai british-royal, așa.
Duck tour. Lumea are dreptate când spune că se merită să plătești 30 și ceva de dolari pentru un tur de o oră, terestru, acvatic, cu un șofer foarte funny în kilt, care te pune să măcâni la fiecare 10 minute.

Niciun comentariu: