joi, 28 martie 2013

Cum spuneam: ce a pregătit Pițurcă la antrenamente?

Schimbări. Schimbările ilogice față de jocul cu Ungaria – Mutu și Chipciu, salvatorii și nu numai salvatorii în genul Claudiu Răducanu, dar și cei mai în formă și periculoși atacanți – au fost netitularizați cu Olanda. Au apărut doar câteva minute pe teren când România era condusă deja cu 3-0. Apoi schimbările ilogice din meciul cu Olanda, Adi Popa, cel mai bun jucător, înlocuit. Wha'?! 
Nu tu apărare. Aici poate Pițurcă nu a avut prea multe soluții. Dar totuși Gardoș a fost ‘Goianul’ de la Budapesta, ca și în alte meciuri, fiind dintotdeauna jucătorul împins de Piți și la Națională și la Steaua. Plus, Gardoș nu a fost nicioadată preferatul lui Reghecampf la Steaua, crescându-i mai degraba cota lui Szukala. Impresarilor, dați-vă jos de pe Națională! Dacă mai punem că și Chiricheș a greșit la primele doua goluri...

Pantilimon intră tot la apărarea dezastru - "s-a culcat" după minge la primul gol, spectator la "capul" lui Van Persie, iar la ultimul gol a respins in față șutul lui Lens. Deci, din nou netitularizarea lui Tătărușanu intră tot la schimbări neinspirate.

Nu tu atac.Tănase titular( !!), Stancu şi Grozav. Serios, ce performanțe recente îi recomanda pe cei 3 ca titulari? Iarăși, Pițurcă își încalcă unul dintre principiile lui de bază – titularii să fie jucători în formă bună la echipele lor de club. Blufare. Apoi, a argumentat că Grozav a avut un efort fizic bun. Mda, îl cam recomanda vârsta. Mutu intră in minutul 68, dar ce mai aştepţi de la "Briliant" la 0-3?! Arma fatala, a?

Deci schimbarile il recomanda total pe Pițurcă. Cred că Vica și-ar fi dat seama că trioul Chipciu-Mutu-Torje ar fi atacat mai bine decât Tănase-Stancu-Grozav. ‘Chipciu, din cîte-mi dau seama, a fost odihnit pentru meciul cu Trinidad-Tobago din 4 iunie’, înțeapă MM pe FB.

Scuze penibile. Cum că stelisții au fost obosiți. 4 jucători au fost de la Steaua, iar cifrele arată că au fost cumva printre ‘remarcații’ meciului, cu excepția lui Tănase și Gardoș. Dar chiar Reghecampf se întreba de ce Pițurcă a început cu Tănase, care nu mai jucase în ultimele 2 meciuri de campionat și nici nu excelase în meciurile anterioare.

Bulversarea marca Pițurcă. Cum arată o declarație de selecționer plătit cu 400.ooo: ‘Avem şi noi un contract. Sîntem încă în cărţile calificării. Nu e aşa uşor să îţi dai demisia! Vom mai pierde jocuri, dar, deocamdată, sîntem bine!’(conform GSP.ro). Deci niciuna dintre propozițiile din cadrul declarației nu are vreo legătură cu cea din urmă/de după.

Lipsa comunicării și nerecunoașterea greșelilor. Fixisme şi orgoliu. ‘Bine că avem o perioadă bună la dispoziţie să punem totul la punct pînă la meciul următor’, ‘steliştii nu au fost pregătiţi fizic!’, etc.

Lipsa încrederii, complexul inferiorității.În rest, am făcut tot ce-am putut, ba am şi atacat în unele momente’[…]"Eşti nebun, cum să-i baţi pe ăştia?" (Pițurcă, conform Gsp.ro). Mai grav este că lipsa de încredere se transmite și asupra unor lideri ai Naționalei, cu experiență la nivel internațional. Exemplu, Raț: "Era de aşteptat să pierdem în Olanda, era greu să facem faţă unei asemenea echipe. [...]şansele de a merge la baraj există". Pe de alta parte increderea adversarilor nu se transforma in superioritate : ‘Eu personal am pierdut mingea de cîteva ori, dar învăţ din astfel de meciuri’ (fundaşul Stefan de Vrij).

Cum arată jocul. Chiar dacă Pițurcă ne-a adus 3 calificări contează cu și cum arată echipa. E interesant de urmărit cum se mișcă românii la golul cu capul al lui Van Persie.

Piturca a ajuns la 82 de partide pe banca tehnica a echipei nationale de fotbal a Romaniei, la o partidă distanţă de recordul lui Anghel Iordanescu.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Great blog here! Also your website loads up very fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my site loaded up as fast as yours lol

Check out my blog post - easy diets that work

Anonim spunea...

It's in reality a great and helpful piece of info. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

Also visit my website: airplane flying games