luni, 7 iulie 2008

Dubios Bacalaureatul trecea...

In asteptarea contestatiilor,"luceafărul e cu o fată pe care o iubesc doi tipi","Nichita Stănescu este un poet care se miră de orice". „Dacă te dai după timp trăiesti bine cum trăiesc deputaţii"....„trebuie să ne dăm după timp"(o spaga, o atentie, o masline). "Păi da, trebuie să ne dăm după timp, acum nu mai este vreme de dulcegării, de tromboane, trebuie să ştii să trăieşti, să faci bani, să ai casă şi maşina, să ai un servici uşor şi bănos.

Poetul necuvintelor a devenit poetul prea-cuvintelor.
"Nichita Stănescu este un poet care se miră de orice. El se miră şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că asa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri."

"Luceafărul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred că are vreo suta de strofe, şi acolo e vorba despre o poezie de dragoste pentru că exista o fată pe care o iubesc doi tipi şi ea la început nu ştie pe care săl iubească, dar îl alege pe celălalt şi o doare în cot de Luceafăr."


Daca nici basmu, atunci ce?
Pe basm nu l-am mai citit din a IX-a de la olimpiada. Noua ni l-a semnalizat o femeie/mama de afara pe litere B...A...Prima oara credeam ca e Barbu. "Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula că te întâlnesti cu ea şi în final.""Basmul studiat de noi este Harap Alb şi este un basm cult pentru că este scris de un om cult, Eminescu. Atunci când cel care scrie basmul este incult şi basmul este incult, adică opus basmului cult, dar amândouă basmele sunt frumoase, numai că unul este scris într-un fel şi celalalt în alt fel."

Promit solemn ca nu mai scriu de bac.Gata! Rup rezultatele, îngrop toate variantele, zappez pe alt program cand aud de ,,Bac-ul la DNA,, Vreau sa aud numai de admitere, de vara, de sunbaths si pe 19 de Liberty.Mi s-a facut un dor de ,,nasu'!. Prefer caravana, contestatiilor. De ce sa nu-mi pun pledul in intersectia catre Saturn in loc sa plang de nu'stiu ce nota. Ce are Harap-alb si nu are Activ?...,,Wherever i want...wherever i'll be...I feel your body next to me...

Niciun comentariu: