sâmbătă, 31 ianuarie 2009
PHOTO: Our place - The world heritage.
The image bank [url="http://www.ourplaceworldheritage.com"]site[/url]it's an intersting site that contains 250 places, from 70 countries. This project has developed with UNESCO Cultural Global Center and shows in picture all the world. Romania's heritage it's missing
vineri, 30 ianuarie 2009
FOTO: Plantatie de marijuana, gasita cu Google Earth
Politia din Zurich a descoperit o plantatie de marijuana, de unde a confiscat peste o tona de droguri, cu ajutorul Google Earth. Plantatia descoperita in cantonul Thurgau, care masura aproape doi acri, era inconjurata de porumb, conform The Telegraph.
16 persoane au fost arestate in legatura cu acest caz. Valoarea drogurilor confiscate este de 900.000 de franci elvetieni, a anuntat politia din Zurich. Proprietarii plantatiei au vandut aproximativ 7 tone de hasis si marijuana intre 2004 si 2008, cu un profit anual situat intre 3 - 10 milioane de franci elvetieni.
CONCERTE: Madonna concerteaza in Romania!
Madonna va concerta si in Romania, in cadrul turneului 'Sticky & Sweet Tour' 2009, anunta un comunicat postat pe site-ul madonna.com. Turneul Madonnei 'Sticky & Sweet Tour', care s-a bucurat de un succes fenomenal, fiind turneul cu cele mai mari vanzari din istorie al unui artist solo, va continua cu o noua serie de spectacole, care va debuta pe 4 iulie la Londra.
Nu se cunosc inca detalii despre ziua si locatia exacta a concertului din Romania.
Singura certitudine tine de artistul care va canta in deschiderea tuturor concertelor din acest turneu.El este Paul Oakenfold.
Noul segment de turneu al Madonnei va incepe pe 4 iulie la Londra si va cuprinde 22 de orase.
BLOG: Bani din bloguri si in Romania.
Blogurile pot fi o afacere de succes si in Romania, marturie fiind unul din cei mai cunoscuti bloggeri, zis Zoso, care castiga 11.000 euro anual. In varsta de 29 de ani, Vali Petcu, omul din spatele blogului zoso.ro, s-a mutat la Berlin, unde isi traieste visul.
"Ha, ha, ha, ha, ce la sentiment! Nu stiu care e visul. Sa calatoresc si sa fac bani din blog? Da, [il traiesc-n.red.]", spune Vali Petcu intr-un interviu pentru Business Standard, realizat online, pe chat.
Chiar in plina criza financiara, Zoso este in discutii pentru noi reclame pe blogul sau, dupa ce, anul trecut compania de telefonie mobila Vodafone a plasat un banner pe site, pentru "o suma obscena".
Sursa: BeatFactor.ro;
FILM: Sex and the city 2
Producatorii au convins-o si pe Sarah Jessica Parker sa semneze contractul pentru continuarea filmului. Peste cateva luni vor incepe filmarile la un nou film “Sex and the city”. Se pare ca cele peste 400 de milioane de euro incasate in toata lumea i-a facut pe toti sa cada de acord ca nu trebuie sa renunte la aceasta reteta de succes.
Asa ca si partea a doua va avea aceasi distributie: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon si Kristin Davis. Surprizele pot aparea la nivel de scenariu si haine deoarece creatoarea de moda Vivienne Westwood a declarat ca vrea sa scrie ea scenariul pentru versiunea viitoare de “Sex and the city”.
miercuri, 28 ianuarie 2009
FASHION: Catalin Botezatu, Colectie speciala pentru Quelle
Urmand exemplul H&M sau Topshop, care s-au asociat cu designeri renumiti sau celebritati, brandul german Quelle a colaborat cu Catalin Botezatu pentru colectia Prêt á Porter. Aceasta colectie cuprinde in principal rochii si costume elegante din bumbac, poliester, lana, vascoza si elastan. Cu preturi cuprinse intre 199,90 ron si 699 ron putem achizitiona piese ce surprind esenta creatiilor lui Botezatu.
Despre colectia creata in exclusivitate pentru Quelle designerul a declarat:
"Colectia creata pentru Quelle este adresata unei femei moderne, lipsite de prejudecati, care se doreste tot timpul in pas cu moda.
PHOTO: The World Map In Domains
CONCEPT: Dorobanti Tower
FASH', SITE, CONCEPT: Future Shorts on Happy earrings
FASH': Mekanik Pin
CONCERT: BestFest: Franz Ferdinand, 3 iulie
Franz Ferdinand canta anul acesta la B’ESTFEST!
Trupa britanica FRANZ FERDINAND este cea mai recenta confirmare pe afisul B’ESTFEST! Festivalul se va desfasura in perioada 1 - 5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti. Alaturi de Franz Ferdinand (3 iulie), si-au anuntat deja participarea la festival The Killers, headliner in „Ziua Zero” pe 1 iulie, Manowar, cap de afis la AFTERSHOCK (5 iulie), plus Motorhead (2 iulie) si Iggy and The Stooges (3 iulie).
CONCERT: Psapp, Coldcut, Bully, Studio Martin, 30 ianuarie
CONCERT The Dead Ceausescus
Proiectii video din “epoca de aur”, interludii patriotice precum si aparitia Coanei Leana la voce.
Proiectul “The Dead Ceausescus” este o tragi-comedie punk-rock, cu o singura reprezentatie pe an, de ziua lui Nea’ Nicu.
Cei patru componenti ai grupului: Gabby (molotov cocktail, voce), Stoi (E.M.I.L., chitara), Albert (niste baieti. bas) si Robert (cobe, tobe) vor sustine un concert de 75 de minute ce va contine coveruri dupa trupe punk.
Invitat special : Romantic Jurgen
Intrarea 15 lei
FILM, MEDIA: Frost/Nixon (2008)
In 1977, unsprezece interviuri televizate acordate de Richard Nixon gazdei de talk-show David Frost au provocat valva inca de la prima intrebare adresata fostului presedinte: "de ce nu ati ars casetele Watergate?" Interviurile s-au concentrat atat asupra lui Nixon-omul, cat si asupra lui Nixon-politicianul, avand drept punct culminant un celebru mea culpa cu privire la rolului omului de stat in scandalul Watergate.
În vara anului 1977, seria de interviuri David Frost / Richard Nixon a atras cea mai mare audientã a unui program de stiri din istoria televiziunii americane. Peste 45 de milioane de spectatori asteptau cu nerãbdare sã pãtrundã în mintea fostului presedinte cãzut acum în dizgratie si sã afle care au fost abuzurile de putere care au culminat cu demisia sa. A rãmas neuitat meciul de box verbal între Frost si Nixon, meci care a continuat patru seri la rând.Cei doi bãrbati stiau cã din aceastã luptã numai unul avea sã fie învingãtor.Confruntarea lor legendarã avea sã revolutioneze arta conversatiei interviului, sã schimbe fatada politicii si sã surprindã o recunoastere din partea fostului presedinte care sã uimeascã lumea pe tot globul... poate chiar pe însusi Nixon.
Regizorul distins cu premiul Oscar RON HOWARD (A Beautiful Mind, Cinderella Man, Apollo 13) aduce pe ecran transpunerea electrifiantei piese a dramaturgului si scenaristului PETER MORGAN (The Queen, The Last King of Scotland) ce redã bãtãlia dintre Richard Nixon (FRANK LANGELLA, Good Night and Good Luck), presedintele american cãzut în disgratie ce are o traditie de salvat si DAVID FROST (MICHAEL SHEEN, The Queen) o personalitate în ascensiune în domeniul televiziunii. Filmul este povestea nespusã despre întâlnirea istoricã care i-a schimbat pe Nixon si Frost deopotrivã. Sunt recreate nu numai interviurile transmise în direct, dar si manevrele de culise, masinatiunile si negocierile dintre cei doi oameni, vreme de câteva sãptãmâni, totul pentru o demascare totalã în fata opiniei publice.
Timp de trei ani dupã ce a pãrãsit Biroul Oval, Nixon a pãstrat tãcerea. Dar, în 1977, fostul comandant al fortelor Armate acceptã un singur si complet interviu cu întrebãrile rãmase fãrã rãspuns în timpul mandatului sãu cât si cu privire la controversata afacere Watergate, care a condus la plecarea sa din functie. Nixon a surprins pe toatã lumea alegându-l drept interlocutor pe britanicul Frost, cu intentia de a-l pune usor la colt pe jurnalistul britanic si a-si recâstiga statutul în mintile si inile americanilor.
De altfel, Frost îsi avea propriile dubii în legãturã cu abilitatea sa de a-i tine piept lui Nixon. Avea oare Nixon sã eludeze întrebãrile stânjenitoare despre cea mai mare ofensã adusã natiunii? Întâlnirea avea sã dezvãluie nesigurantele fiecãruia dintre cei doi, ego-ul si rezervele de demnitate? Un rol cheie în echipa lui Nixon îi revine lui KEVIN BACON (The Woodsman, Mystic River) în rolul Sefului de Stat Major, col Jack Brennan, care îl ghideazã pe Nixon strategic prin hãtisul interviurilor. Cei doi consilieri care îl vor ajuta pe Frost sã cunoascã bine personalitatea celui de al 37-lea presedinte american sunt OLIVER PLATT (Casanova, Kinsey) în rolul strategului, reporterul veretan Bob Zelnick si SAM ROCKWELL (Confessions of a Dangerous Mind, Matchstick Men) care interpreteazã rolul scrritorului si criticului acerb al lui Nixon, autorul si lectorul universitar James Reston Jr. Amândoi sunt foarte motivati pentru a-l expune publicului pe „adevãratul” Nixon, în vreme ce Frost e foarte ocupat cu vânzarea drepturilor interviurilor si cu studierea adeversarului.
În vara anului 1977, seria de interviuri David Frost / Richard Nixon a atras cea mai mare audientã a unui program de stiri din istoria televiziunii americane. Peste 45 de milioane de spectatori asteptau cu nerãbdare sã pãtrundã în mintea fostului presedinte cãzut acum în dizgratie si sã afle care au fost abuzurile de putere care au culminat cu demisia sa. A rãmas neuitat meciul de box verbal între Frost si Nixon, meci care a continuat patru seri la rând.Cei doi bãrbati stiau cã din aceastã luptã numai unul avea sã fie învingãtor.Confruntarea lor legendarã avea sã revolutioneze arta conversatiei interviului, sã schimbe fatada politicii si sã surprindã o recunoastere din partea fostului presedinte care sã uimeascã lumea pe tot globul... poate chiar pe însusi Nixon.
Regizorul distins cu premiul Oscar RON HOWARD (A Beautiful Mind, Cinderella Man, Apollo 13) aduce pe ecran transpunerea electrifiantei piese a dramaturgului si scenaristului PETER MORGAN (The Queen, The Last King of Scotland) ce redã bãtãlia dintre Richard Nixon (FRANK LANGELLA, Good Night and Good Luck), presedintele american cãzut în disgratie ce are o traditie de salvat si DAVID FROST (MICHAEL SHEEN, The Queen) o personalitate în ascensiune în domeniul televiziunii. Filmul este povestea nespusã despre întâlnirea istoricã care i-a schimbat pe Nixon si Frost deopotrivã. Sunt recreate nu numai interviurile transmise în direct, dar si manevrele de culise, masinatiunile si negocierile dintre cei doi oameni, vreme de câteva sãptãmâni, totul pentru o demascare totalã în fata opiniei publice.
Timp de trei ani dupã ce a pãrãsit Biroul Oval, Nixon a pãstrat tãcerea. Dar, în 1977, fostul comandant al fortelor Armate acceptã un singur si complet interviu cu întrebãrile rãmase fãrã rãspuns în timpul mandatului sãu cât si cu privire la controversata afacere Watergate, care a condus la plecarea sa din functie. Nixon a surprins pe toatã lumea alegându-l drept interlocutor pe britanicul Frost, cu intentia de a-l pune usor la colt pe jurnalistul britanic si a-si recâstiga statutul în mintile si inile americanilor.
De altfel, Frost îsi avea propriile dubii în legãturã cu abilitatea sa de a-i tine piept lui Nixon. Avea oare Nixon sã eludeze întrebãrile stânjenitoare despre cea mai mare ofensã adusã natiunii? Întâlnirea avea sã dezvãluie nesigurantele fiecãruia dintre cei doi, ego-ul si rezervele de demnitate? Un rol cheie în echipa lui Nixon îi revine lui KEVIN BACON (The Woodsman, Mystic River) în rolul Sefului de Stat Major, col Jack Brennan, care îl ghideazã pe Nixon strategic prin hãtisul interviurilor. Cei doi consilieri care îl vor ajuta pe Frost sã cunoascã bine personalitatea celui de al 37-lea presedinte american sunt OLIVER PLATT (Casanova, Kinsey) în rolul strategului, reporterul veretan Bob Zelnick si SAM ROCKWELL (Confessions of a Dangerous Mind, Matchstick Men) care interpreteazã rolul scrritorului si criticului acerb al lui Nixon, autorul si lectorul universitar James Reston Jr. Amândoi sunt foarte motivati pentru a-l expune publicului pe „adevãratul” Nixon, în vreme ce Frost e foarte ocupat cu vânzarea drepturilor interviurilor si cu studierea adeversarului.
sâmbătă, 24 ianuarie 2009
CONCERT : THE KILLERS la Bestfest 2009
B’ESTFEST creste cu inca o zi: „Ziua Zero”, 1 iulie, va oferi publicului o scurta avanpremiera a festivalului, precum si sansa de a vedea pentru prima data in Romania una dintre cele mai in voga trupe ale momentului: THE KILLERS! „Ziua Zero” va continua cu trei zile de B’ESTFEST, pe 2, 3, 4 iulie, si B’ESTFEST AFTERSHOCK, pe 5 iulie.
Incepand de joi, 22 ianuarie, pe www.myticket.ro vor fi puse in vanzare si biletele de o zi de festival, atat pentru „Ziua Zero”, cat si pentru cele trei zile de B’ESTFEST, urmand ca de marti, 27 ianuarie, acestea sa fie disponibile si in magazinele Diverta. Biletele de o zi sunt valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt achizitionate („Ziua Zero”, zilele 2, 3 sau 4 iulie) si vor fi disponibile la urmatoarele preturi: 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.
Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Abonamentele B’ESTFEST si biletele pentru AFTERSHOCK pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si on-line, de pe siteul www.myticket.ro.
PHOTO : NORC, alternativa la Google Maps Street View
NORC este o alternativa la Google Maps Street View ce ofera acoperire in cateva orase din Romania, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria si Rusia.
Orasele acoperite in Romania sunt deocamdata Bucuresti, Sibiu, Iasi, Timisoara, Cluj, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Brasov si Valea Prahovei, Constanta si litoralul Marii Negre.
Tehnologia constă in utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv de fotografiere panoramică de concepţie proprie, corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).
FASH': Extremelylimited’s posterous by Bertha
FASHION, SITE, MUSIC: Cochet
Concept Store-ul COCHET:second-uri,haine de targ si depozituri,de aici sau din Paris, Berlin, Londra si Milano. De la produse semnate de creatori notorii precum Paul Smith, Alexander McQueen, Yves Saint-Laurent, Leonard, Cacharel si pana la `no-name-uri` spectaculoase, de la haine si incaltaminte la accesorii deosebite.
Butic parizian cu haine, cosmetice, parfumuri exclusiviste sau accesorii cu nume ca Histoire de Voir, Bitter Sweet Affairs sau Les Bijoux de Sophie, oglinzi victoriene si mobila cu intarsii aurite.
+Modele in haine de budoir, un telefon fix cu puf roz, un duffy duck si un paravan "carpit" din poze vintage.
+Deschis Luni-Sambata intre 11:00-22:00;
+str.Ion Otetelesanu 3a - 3b (ex Embryo);
+Muzica faina pe site-ul http://cochetcochet.ro/
Etichete:
accesorii,
biciclete,
haine cosmetice,
hand-made,
mobila,
parfumuri oglinzi,
Second-Hand
CARTE: Colectia Ocheanul intors
Constantin von Barloewen (coord.)
Cartea cunoaşterilor. Conversaţii cu
marile spirite ale vremurilor noastre
Traducere de Mădălin Roşioru
Preţ: 19,5 RON
Cartea cunoaşterilor este un fel de „bibliotecă interculturală“, un volum în care puteţi regăsi personalităţi marcante ale secolului XX, angajate într-un dialog despre drepturile omului, globalizare, progresul tehnologic şi raporturile lumii contemporane cu spiritualitatea.
Este o anchetă care a durat mai mult de opt ani, iar rezultatul este impresionant. Orice om cultivat trebuie să aibă în biblioteca sa această parcelă de inteligenţă şi erudiţie, ai cărei reprezentanţi sunt: Adunis, Régis Debray, Carlos Fuentes, Nadine Gordimer, Samuel Huntington, Leszek Kołakowski, Julia Kristeva, Claude Lévi-Strauss, Yehudi Menuhin, Czesław Miłosz, Oscar Niemeyer, Amos Oz, Ilya Prigogine şi Paul Virilio.
Ryszard Kapuściński
Călătorind cu Herodot
Traducere de Mihai Mitu
Preţ: 25 RON
Călătorind cu Herodot este în acelaşi timp un amplu reportaj, o carte de memorii şi un roman istoric în care se trecutul se întâlneşte cu prezentul, în care luptele dintre greci şi perşi se suprapun peste conflictele din Congoul zilelor noastre. Kapuściński ne invită să călătorim alături de el şi de Herodot în timp şi spaţiu, din China lui Lao până în China lui Mao, din Europa până-n India şi din Africa până-n Grecia. Într-o încercare de reiterare a traseului făcut de Herodot în urmă cu două milenii, Kapuściński ne vorbeşte cu căldură despre cât de mult înseamnă întâlnirea cu Celălalt într-o lume măcinată de războaie şi revolte.
miercuri, 21 ianuarie 2009
AD, MEDIA: ADprint Festival Weekend invitation,12-15 februarie,Poiana Brasov
AdPrint este singurul festival european de publicitate care celebreaza printul in publicitate. Evenimentul se desfasoara anual in Brasov si se afla acest an la a 10-a editie. Festivalul va avea loc de joi pana duminica, intre 12 si 15 februarie, in Poiana Brasov.
ASJC a decis sa ofere una dintre aceste invitatii unui student FJSC. Doar biletul de intrare este gratuit. Date si 2-3 motive pentru care vreti sa participati la adresa asjc.bucuresti @ yahoo.com, pana vineri, 23 ianuarie, ora 13:00.
Unde se indreapta printul intro lume digitala? (Provocari.Sanse.Cazuri) - prezentat de Jan Leube, chief Creative Officer BBDO Berlin ;
Noile reguli ale Comunicarii si prezentarea raportului castigator - prezidat de Patrick Collister, Founder Creative Matters;
O istorie a reclamelor Coca-Cola. Cum un brand clasic ramane contemporan- de Sue Anderson, Creative Director Coca-Cola, Wieden+Kennedy Amsterdam;
Interactive&print - Mauricio Alarcon, Executive Creative Director S, C, P, F ...Barcelona;
Pentru mai multe detalii, accesati http://www.adprint.ro.
marți, 20 ianuarie 2009
CULTURA: Lansare Cvadrupla de carte, Carturesti, Muzeul Taranului Roman
Muzeul Ţăranului Român şi Librăria Cărtureşti vă invită joi, 22 ianuarie 2009, la ora 18:00 la lansarea volumelor de istorie orală:
CEALALTA JUMATATE A ISTORIE. Femei povestind
JURNAL DE CĂMIN
ACTIVIŞTI MĂRUNŢI
TUR-RETUR. Povestiri despre munca în străinătate,
,coordonate de Zoltan Rostas, Sorin Stoica, Antonio Momoc, Theodora-Eliza Văcărescu,apărute la Editura CURTEA VECHE.
Jurnal de cămin este o colecţie de evocări ale vieţii din căminele bucureştene, scrisă de 24 de studenţi şi studente de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, coordonaţi de Zoltán Rostás şi Sorin Stoica.
Prima sintagmă descrie situaţia în care, cum s-ar spune frigid-funcţionăreşte, doi studenţi de sex opus “întreţin nestingheriţi relaţii sexuale” sub o pătură, în timp ce colegul/colega/colegii trăncănesc, joacă whist sau ronţăie seminţe cu ochii la vreun film pe calculator.
“Ziua chinului extrem: cum să citim şi să învăţăm Kant şi Aristotel într-o zi. A, şi să nu-l uit pe Hegel! Când am început încă de dimineaţă să-l citesc pe Aristotel mi s-a părut OK, puţin cam idealist, dar probabil vremurile îi permiteau. […] De Hegel nu putem spune nimic, pentru că n-am reuşit să citim şi ultimul curs pentru test. Am spus că-l citim pe 601.” (n.m. : 601 - autobuzul care face legătura între centrul Bucureştiului şi căminele din Grozăveşti şi Regie)
Dar nici Hegel citit pe sărite în prin autobuz, şi nici Recviemul lui Brahms pe care l-am audiat acum câţiva ani printre clefaituri de gumă şi sonerii imbecile de telefoane mobile nu sunt problema cea mai dolofană. Totul pare a începe cu un cuvânt destul de searbăd: dezordine. Dezordinea bântuie peste tot, pe palier, la cabinele de duş şi în mintea locatarilor. Căminul este de fapt un perimetru de jună anarhie. Nici un lucru nu are un loc al său şi/sau nu este folosit în scopul în care a fost făcut. Evenimentele se succedă haotic; nici unul dintre studenţi nu are un ritm interior pe care să şi-l respecte, toţi aderând de fapt, mai mult sau mai puţin, la un ritm zilnic impus al căminului, care începe de obicei cu mahmureală matinală şi se termină cu cheful de seară.
“Jucăm rummy la oficiu, în timp ce pe coridor răsună ritmuri de manele. La un moment dat se aude un zgomot de geam spart. Un băiat a băut puţin cam mult şi a spart geamul de la uşa de la coridor. Un altul a vomit lângă ghena de gunoi. Cam aşa se termină toate petrecerile în cămin.”
Am mai putea adăuga deci un cuvânt : mizerie. Mizerie ţipătoare. Care e însă luată drept mediu normal de viaţă - n-ai ce-i face. Aici nu e hotel, aici nu e acasă / peste tot e aşa / lucrurile sunt, bineînţeles, aşa cum sunt. Ca urmare, nu-ţi rămâne decât să te obişnuieşti cu situaţia. Până la urmă, poate nici nu e aşa groaznic. E o experienţă, nu? “O provocare”… În fond, eşti înconjurat de oameni veseli, iar în asta nu poate fi nimic rău. Nu-ţi rămâne decât să îţi fixezi scopurile supreme pe următorii ani : “Să am un part-time şi să termin facultatea”, şi apoi, ducând la gură prima bere de pe palier, să îţi semnezi certificatul de blazare, spunându-ţi în sinea ta că “totul e OK”. Devii, deci, “căminist” şi capeţi instant aura de “boem”. Vrei să te distrezi, “să te simţi bine”. Ţi-e teamă de ce te aşteaptă după 3 sau 4 ani de studenţie, dar n-ai ce-i face, asta e lumea de acum - nu mai e ca pe vremuri, acum se munceşte pe brânci în birouri, adio viaţă personală, Aristotel era idealist fiindcă nu ştia ce e aia o corporaţie. Dar nu e timp să te gândeşti şi la asta acum. Mai e atât de mult până departe… In vino veritas!
Şi într-adevăr, în aceste descrieri nu ai cum să nu remarci o adevărată furie a distracţiei. Totul se consumă pătimaş, cu viteză şi încrâncenare: chefurile de pe palier, meciurile de fotbal, serile cu bere şi whist, amorurile şi păruielile, nopţile albe de dinainte de examene. Nu că aş fi bântuit de nostalgii, nu că mi-aş închipui că în căminele de altă dată locuiau heruvimi cu viză de flotant, dar cum să îţi faci visezi, à la Miss Univers, la o lume mai bună, când vezi cum responsabilii cu viitorul au declarat vieţii un deşănţat “carpe diem”:
“ […] pe unul l-am văzut ducându-se în şosete la budă. Îmi dau seama cum s-a trezit ăla a doua zi, cu şosetele uscate şi lipite de picioare, mirosind a o mie de grajduri… Unii dintre ăia beţi nu mai ajungeau să vomite la budă, abia dacă ieşeau din cameră şi hop, izbeau «vulpea cu guler» de linoleumul ăla galben jegos, ars de mii de ţigări studenţeşti. Alţii preferau pur şi simplu geamul.”
Cel mai mult doare că parcurgând cele câteva sute de pagini de evocări pitoreşti, afli că de fapt, cei mai mulţi dintre “ai noştri tineri”, în loc să fie liberi, frumoşi, apţi să ia viaţa în piept şi să o ducă unde vor ei, sunt deja rutinaţi. Citeşti şi nu pricepi cum oameni de 20-22 de ani, care ar trebui să aibă o adevărată aversiune faţă de orice obişnuinţă pot trăi asemenea zile de maioneză. Te sperie faptul că aproape nicăieri în paginile acestui mic tratat de risipire nu găseşti nici o căutare pe cont propriu, nu vezi un om care încearcă să se mobileze spiritual, să înţeleagă mai mult, să judece dincolo de tipare, să îşi articuleze caracterul. Nimic nu-i miră, nimic nu pare să-i poată mişca. Cine vede aceasta din interiorul furnicarului, nu are decât să se refugieze în amintiri. Temporar, pentru a o lua apoi de la capăt:
“Am obosit să văd atâta indiferenţă. Chiar am obosit. Mi se face dor de casă. Mi-e dor de mama, mi-e dor de tot ce-mi aminteşte de fericire. Mi-e dor de timpurile în care eram copil, mi-e dor să pot să mai visez. Simt că mă inund într-o albie tot mai adâncă în care mă înconjoară rutină. […] Copilăria îmi pare o viaţă anterioară, trăită cu mii de ani înainte de această infinită tristeţe.”
Nimic nu ne îndreptăţeşte, deci, să credem că un procent covârşitor din studenţi vor dobândi la finele studiilor universitare mai mult decât o diplomă şi nişte amintiri cu care îşi vor demonstra lor înşişi, la bătrâneţe, că erau extrem de frumoşi în tinereţe. E dureroasă aceasta “olimpiadă a oamenilor obişnuiţi” la o vârstă la care, vorba lui Paler, ar trebui să fie definitorii “obrăznicia” faţă de lume, lupta personală pentru găsirea unor repere şi întrebările esenţiale, la care Wikipedia nu ştie răspundă. Căminul pare a fi un insectar de individualităţi lăsate în paragină cel mai târziu odată cu absolvirea bacalaureatului. Individualităţi care, în scurt timp, se contopesc într-un singur tip uman descris - hiperactiv, însă în adâncuri plictisit deja de viaţă, vorbind îngălat din mijlocul jegului despre realizarea idealului unic “casă-maşină-servici”:
“De fiecare dată când trec pe la etajul doi, singurele cuvinte pe care le aud sunt Dior, Chanel, Rolex, Mercedes sau BMW şi discuţii despre tot felul de cluburi fiţoase, despre ce vedete au mai agăţat, cât costau ceasurile lor şi ce maşini aveau”.
Din lipsă de măsură, normalul se dizolvă: viaţa în colectivitate deraiază de cum intri pe poarta căminului către un gregarism zgomotos, iar singurătatea în care îţi aduni gândurile se preschimbă în mizantropie amestecată cu teamă. Te regăseşti pe tine numai noaptea, când, câteodată, înainte să adormi, îţi aminteşti de ai tăi, de lumea care avea rostul ei, de tine, cel de dinainte de a te dezrădăcina:
“De vreo doi ani nu mai pot aştepta Crăciunul cu nerăbdarea cu care îl aşteptam luni întregi atunci când eram mică, şi nici nu-mi mai doresc cadouri, cu toate că de fiecare dată primesc câte ceva. Alte sute de idei mi se derulează prin minte, până adorm cu gândul la străbunica mea care a murit de mult într-un cătun uitat de lume, pe vremea când încă mai era Crăciun”.
“Termin discuţiile la ora trei, ora la care bunicii mei sunt sătui de somn, odihniţi, gata să înceapă o nouă zi de muncă”.
Cu ajutorul Jurnalului de cămin, mi-e teamă că putem privi, prin gaura cheii, înspre vajnica Românie de mâine. Evaziv fie spus, Aristotel nici nu ştie ce a pierdut…
CEALALTA JUMATATE A ISTORIE. Femei povestind
JURNAL DE CĂMIN
ACTIVIŞTI MĂRUNŢI
TUR-RETUR. Povestiri despre munca în străinătate,
,coordonate de Zoltan Rostas, Sorin Stoica, Antonio Momoc, Theodora-Eliza Văcărescu,apărute la Editura CURTEA VECHE.
Jurnal de cămin este o colecţie de evocări ale vieţii din căminele bucureştene, scrisă de 24 de studenţi şi studente de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, coordonaţi de Zoltán Rostás şi Sorin Stoica.
Prima sintagmă descrie situaţia în care, cum s-ar spune frigid-funcţionăreşte, doi studenţi de sex opus “întreţin nestingheriţi relaţii sexuale” sub o pătură, în timp ce colegul/colega/colegii trăncănesc, joacă whist sau ronţăie seminţe cu ochii la vreun film pe calculator.
“Ziua chinului extrem: cum să citim şi să învăţăm Kant şi Aristotel într-o zi. A, şi să nu-l uit pe Hegel! Când am început încă de dimineaţă să-l citesc pe Aristotel mi s-a părut OK, puţin cam idealist, dar probabil vremurile îi permiteau. […] De Hegel nu putem spune nimic, pentru că n-am reuşit să citim şi ultimul curs pentru test. Am spus că-l citim pe 601.” (n.m. : 601 - autobuzul care face legătura între centrul Bucureştiului şi căminele din Grozăveşti şi Regie)
Dar nici Hegel citit pe sărite în prin autobuz, şi nici Recviemul lui Brahms pe care l-am audiat acum câţiva ani printre clefaituri de gumă şi sonerii imbecile de telefoane mobile nu sunt problema cea mai dolofană. Totul pare a începe cu un cuvânt destul de searbăd: dezordine. Dezordinea bântuie peste tot, pe palier, la cabinele de duş şi în mintea locatarilor. Căminul este de fapt un perimetru de jună anarhie. Nici un lucru nu are un loc al său şi/sau nu este folosit în scopul în care a fost făcut. Evenimentele se succedă haotic; nici unul dintre studenţi nu are un ritm interior pe care să şi-l respecte, toţi aderând de fapt, mai mult sau mai puţin, la un ritm zilnic impus al căminului, care începe de obicei cu mahmureală matinală şi se termină cu cheful de seară.
“Jucăm rummy la oficiu, în timp ce pe coridor răsună ritmuri de manele. La un moment dat se aude un zgomot de geam spart. Un băiat a băut puţin cam mult şi a spart geamul de la uşa de la coridor. Un altul a vomit lângă ghena de gunoi. Cam aşa se termină toate petrecerile în cămin.”
Am mai putea adăuga deci un cuvânt : mizerie. Mizerie ţipătoare. Care e însă luată drept mediu normal de viaţă - n-ai ce-i face. Aici nu e hotel, aici nu e acasă / peste tot e aşa / lucrurile sunt, bineînţeles, aşa cum sunt. Ca urmare, nu-ţi rămâne decât să te obişnuieşti cu situaţia. Până la urmă, poate nici nu e aşa groaznic. E o experienţă, nu? “O provocare”… În fond, eşti înconjurat de oameni veseli, iar în asta nu poate fi nimic rău. Nu-ţi rămâne decât să îţi fixezi scopurile supreme pe următorii ani : “Să am un part-time şi să termin facultatea”, şi apoi, ducând la gură prima bere de pe palier, să îţi semnezi certificatul de blazare, spunându-ţi în sinea ta că “totul e OK”. Devii, deci, “căminist” şi capeţi instant aura de “boem”. Vrei să te distrezi, “să te simţi bine”. Ţi-e teamă de ce te aşteaptă după 3 sau 4 ani de studenţie, dar n-ai ce-i face, asta e lumea de acum - nu mai e ca pe vremuri, acum se munceşte pe brânci în birouri, adio viaţă personală, Aristotel era idealist fiindcă nu ştia ce e aia o corporaţie. Dar nu e timp să te gândeşti şi la asta acum. Mai e atât de mult până departe… In vino veritas!
Şi într-adevăr, în aceste descrieri nu ai cum să nu remarci o adevărată furie a distracţiei. Totul se consumă pătimaş, cu viteză şi încrâncenare: chefurile de pe palier, meciurile de fotbal, serile cu bere şi whist, amorurile şi păruielile, nopţile albe de dinainte de examene. Nu că aş fi bântuit de nostalgii, nu că mi-aş închipui că în căminele de altă dată locuiau heruvimi cu viză de flotant, dar cum să îţi faci visezi, à la Miss Univers, la o lume mai bună, când vezi cum responsabilii cu viitorul au declarat vieţii un deşănţat “carpe diem”:
“ […] pe unul l-am văzut ducându-se în şosete la budă. Îmi dau seama cum s-a trezit ăla a doua zi, cu şosetele uscate şi lipite de picioare, mirosind a o mie de grajduri… Unii dintre ăia beţi nu mai ajungeau să vomite la budă, abia dacă ieşeau din cameră şi hop, izbeau «vulpea cu guler» de linoleumul ăla galben jegos, ars de mii de ţigări studenţeşti. Alţii preferau pur şi simplu geamul.”
Cel mai mult doare că parcurgând cele câteva sute de pagini de evocări pitoreşti, afli că de fapt, cei mai mulţi dintre “ai noştri tineri”, în loc să fie liberi, frumoşi, apţi să ia viaţa în piept şi să o ducă unde vor ei, sunt deja rutinaţi. Citeşti şi nu pricepi cum oameni de 20-22 de ani, care ar trebui să aibă o adevărată aversiune faţă de orice obişnuinţă pot trăi asemenea zile de maioneză. Te sperie faptul că aproape nicăieri în paginile acestui mic tratat de risipire nu găseşti nici o căutare pe cont propriu, nu vezi un om care încearcă să se mobileze spiritual, să înţeleagă mai mult, să judece dincolo de tipare, să îşi articuleze caracterul. Nimic nu-i miră, nimic nu pare să-i poată mişca. Cine vede aceasta din interiorul furnicarului, nu are decât să se refugieze în amintiri. Temporar, pentru a o lua apoi de la capăt:
“Am obosit să văd atâta indiferenţă. Chiar am obosit. Mi se face dor de casă. Mi-e dor de mama, mi-e dor de tot ce-mi aminteşte de fericire. Mi-e dor de timpurile în care eram copil, mi-e dor să pot să mai visez. Simt că mă inund într-o albie tot mai adâncă în care mă înconjoară rutină. […] Copilăria îmi pare o viaţă anterioară, trăită cu mii de ani înainte de această infinită tristeţe.”
Nimic nu ne îndreptăţeşte, deci, să credem că un procent covârşitor din studenţi vor dobândi la finele studiilor universitare mai mult decât o diplomă şi nişte amintiri cu care îşi vor demonstra lor înşişi, la bătrâneţe, că erau extrem de frumoşi în tinereţe. E dureroasă aceasta “olimpiadă a oamenilor obişnuiţi” la o vârstă la care, vorba lui Paler, ar trebui să fie definitorii “obrăznicia” faţă de lume, lupta personală pentru găsirea unor repere şi întrebările esenţiale, la care Wikipedia nu ştie răspundă. Căminul pare a fi un insectar de individualităţi lăsate în paragină cel mai târziu odată cu absolvirea bacalaureatului. Individualităţi care, în scurt timp, se contopesc într-un singur tip uman descris - hiperactiv, însă în adâncuri plictisit deja de viaţă, vorbind îngălat din mijlocul jegului despre realizarea idealului unic “casă-maşină-servici”:
“De fiecare dată când trec pe la etajul doi, singurele cuvinte pe care le aud sunt Dior, Chanel, Rolex, Mercedes sau BMW şi discuţii despre tot felul de cluburi fiţoase, despre ce vedete au mai agăţat, cât costau ceasurile lor şi ce maşini aveau”.
Din lipsă de măsură, normalul se dizolvă: viaţa în colectivitate deraiază de cum intri pe poarta căminului către un gregarism zgomotos, iar singurătatea în care îţi aduni gândurile se preschimbă în mizantropie amestecată cu teamă. Te regăseşti pe tine numai noaptea, când, câteodată, înainte să adormi, îţi aminteşti de ai tăi, de lumea care avea rostul ei, de tine, cel de dinainte de a te dezrădăcina:
“De vreo doi ani nu mai pot aştepta Crăciunul cu nerăbdarea cu care îl aşteptam luni întregi atunci când eram mică, şi nici nu-mi mai doresc cadouri, cu toate că de fiecare dată primesc câte ceva. Alte sute de idei mi se derulează prin minte, până adorm cu gândul la străbunica mea care a murit de mult într-un cătun uitat de lume, pe vremea când încă mai era Crăciun”.
“Termin discuţiile la ora trei, ora la care bunicii mei sunt sătui de somn, odihniţi, gata să înceapă o nouă zi de muncă”.
Cu ajutorul Jurnalului de cămin, mi-e teamă că putem privi, prin gaura cheii, înspre vajnica Românie de mâine. Evaziv fie spus, Aristotel nici nu ştie ce a pierdut…
luni, 19 ianuarie 2009
CLUBBING: Improvisneyland in fiecare marti la Fabrica!
Vino în Club Fabrica si Experimenteaza-te!
Marti, ora 20:00, la Improvisneyland, primul parc de improvizatie din România, unde fiecare spectator poate fi actor, regizor sau scenarist.
Freaky Mouse (Andreea Samson), Mica Migrena (Rozana Radu), Vampa lui Alladin (Monica Anastase), Tam-Bambi (Radu Ciobanasu), Diavolul Hazmanian (Madalin Mandin), Pupam’Yai Marinaru’ (Pavel Bârsan) si Doi câini inteligenti (Axel Moustache) sunt sapte actori profesionisti care îti vor folosi spontaneitatea, sclipirea de moment si imaginatia pentru a oferi un spectacol 100% interactiv.
Publicul, asemenea unui regizor, va propune titlul unei povesti, tema sau cuvintele–cheie, iar actorii vor executa, fara sa aiba nevoie de repetitii, lasându-se purtati doar de inspiratie si ajutati de sunetul sugestiv al pianului lui El Marianchi (Marian Hâncu) sau Bocanila (Vlad Pasencu).
“Povestea celor patru”, “Filme traduse simultan”, “Musical”, “Replay”, “Sound effects”, “Masina de scris” sau “Dedicatie muzical? pentru un spectator” sunt doar câteva dintre momentele de care publicul va avea parte odata intrat pe tarâmul improvizatiei. La semnul unui moderator si sub indicatiile regizorale ale spectatorilor, improvizatorii vor crea un spectacol unic si irepetabil.
Fiind convins ca teatrul clasic devenise prea “pretentios” si cumva îndepartat de omul de rând, Keith Johnstone, profesor universitar la Londra, a inventat în jurul anilor ’70, teatrul de improvizatie, numit si Impro-Show sau Teatru–Sport. Având radacinile în Commedia dell’arte si parând, la prima vedere, a reprezenta mai degraba niste exercitii de antrenament actoricesc, teatrul de improvizatie a reusit sa se impuna si sa devina un spectacol în sine, la care spectatorii nu stiu dinainte povestea pentru care si-au platit biletul, caci o pot crea chiar ei.
Informatii suplimentare pe http://improvisneyland.blogspot.com/, http://fim.arts.ro/, http://www.fabrica-club.ro/;
FILM: "They come to play"
Luni, 19 ianuarie, Centrul Ceh ne asteapta la un nou film din seria Documentary Mondays. They come to play este ultimul film al regizorului Alex Rotaru.
Acesta va fi prezent la fata locului, pentru a-si prezinta productia. Filmul ne aduce aproape de concurentii prezenti la concursul international pentru pianisti amatori organizat de Fundatia Van Cliburn, care se tine la fiecare 4 ani in Fort Worth, Texas.
Competitia tine o saptamana si strange pasionati de muzica din toate colturile lumii. Selectia participantilor este foarte serioasa, dar gasim aici personalitati auto-didacte de peste 35 de ani, medici, profesori sau sportivi de performanta. Toti sunt fericiti sa aiba sansa de a canta intr-un cadru atat de cunoscut si prestigios.
Filmul incepe la ora 8 seara, in strada Ion Ghica numarul 11.
FILM: "Si totusi, de ce vedem filme?".
Duminica, 18 ianuarie, ora 11.oo, la Sala Atelier, Teatrul National Bucuresti si Alex Leo Serban va invita la o conferinta care incearca sa raspunda la intrebarea "Si totusi, de ce vedem filme?".
"Pornind pe urmele cartii aparute in 2007 la editura Polirom si premiate de Uniunea Cineastilor, conferinta Si totusi, de ce vedem filme? propune o calatorie prin Arcadia cinematografica, incercind sa raspunda unor intrebari oarecum practice: Ce cautam intr-un film? Care sint povestile cele mai potrivite acestei arte? Cum ne ating ele? Cind sintem cel mai disponibili pentru a vedea un film? si unde e mai bine sa-l vedem - intr-o sala de cinema, la televizor, pe un computer?"
sâmbătă, 17 ianuarie 2009
MEDIA: Impactul mass media asupra publicului tânăr
Ce impact dom'le? Este vorba despre o manifestare a World University Service – Romania în colaborare cu Fundaţia Hanns Seidel şi “Serile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”,
Cand, unde, cum? sâmbătă, 24 ianuarie 2009, ora 10:30 la Casa de Cultură “Friedrich Schiller”, str. Batiştei nr. 15, Bucureşti.
Din P r o g r a m :
10:45 - Impactul presei scrise asupra tinerilor
(Prof. Hans-Peter Niedermeier, Fundaţia Hanns Seidel, München, deci google-iti);
11:15 - Presa scrisă sau internetul? - Despre sursele de informare ale tinerilor
(Petrişor Obae, jurnalist , “Pagina de media”, Bucureşti)
12:00 - Radioul on-line în România
( Lector Dr. Antonio Momoc, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Bucureşti )
12:30 - Impactul televiziunii asupra publicului tânăr
( Conf. Dr. Silvia Branea, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Bucureşti)
13:00 - Discuţie liberă a referenţilor cu publicul:
“Publicul tânăr şi tendinţe în evoluţia mass media “
Moderator: Antonio Momoc
Cand, unde, cum? sâmbătă, 24 ianuarie 2009, ora 10:30 la Casa de Cultură “Friedrich Schiller”, str. Batiştei nr. 15, Bucureşti.
Din P r o g r a m :
10:45 - Impactul presei scrise asupra tinerilor
(Prof. Hans-Peter Niedermeier, Fundaţia Hanns Seidel, München, deci google-iti);
11:15 - Presa scrisă sau internetul? - Despre sursele de informare ale tinerilor
(Petrişor Obae, jurnalist , “Pagina de media”, Bucureşti)
12:00 - Radioul on-line în România
( Lector Dr. Antonio Momoc, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Bucureşti )
12:30 - Impactul televiziunii asupra publicului tânăr
( Conf. Dr. Silvia Branea, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Bucureşti)
13:00 - Discuţie liberă a referenţilor cu publicul:
“Publicul tânăr şi tendinţe în evoluţia mass media “
Moderator: Antonio Momoc
vineri, 16 ianuarie 2009
CULTURA: Cărtureşti, „Cartea pereche”, sâmbătă de sâmbătă
miercuri, 14 ianuarie 2009
ECO: Fara Plastic ar fi fantastic!
duminică, 11 ianuarie 2009
Simulare Parlamentul European!
Vrei sa experimentezi viata de Europarlamentar? Vrei sa afli mai multe despre procesul de luare a deciziilor in cadrul Parlamentului European? Participa la cea de a doua editie a Simularii Parlamentului European, intre 12 si 17 martie 2009 la Cluj-Napoca.
Inscrie-te acum! Alege-ti o tara si un grup politic si fi pentru 5 zile unul dintre cei 135 de delegati ai Simularii Parlamentului European. Detalii si inscrieri pe www.simularepe.ro pana la 20 ianuarie 2009.
NU exista taxa de participare!
Cazarea si masa moca!
Nu se cere experienta anterioara!
(Proiect organizat de Societatea Studentilor Europenisti in parteneriat cu Facultatea de Studii Europene si Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca
Proiect finantat de German Marshall Fund prin Balkan Trust for Democracy).
sâmbătă, 10 ianuarie 2009
TEATRU: Azi, 10 ianuarie, piesa SCAUNELE
SCAUNELE
De Eugene Ionesco;
Teatrul Bulandra, Ora:19:00,
Pret bilet:20roni,10(cu reducere);
Regia: Felix Alexa;
Scenografia: Diana Ruxandra Ion
Cu: Oana Pellea, Razvan Vasilescu, Gabriel Spahiu
Durata: 1h30min;
,,Are we human? Or, are we dancers?" Tot asta se intreaba si piesa lui Ionesco. Viata este pana la urma o perceptie iluzorie.,,Suntem resturile omenirii, dar cu asemenea resturi se mai poate face înca o ciorba pe cinste", spune batranul din piesa.
Ionesco ii scria lui Cioran: "Ce ciudat tu esti vesel si scrii texte triste, eu sunt trist si scriu piese vesele". Paradox cu care se confrunta " Scaunele " lui Alexa.
luni, 5 ianuarie 2009
PHOTO: Expozitie T.N.B "Close to Home"
Despre ce e vorba? Expozitie de fotografie CLOSE TO HOME.
Cand? Vernisajul expozitiei va avea loc vineri 9 ianuarie 2009, ora 13.00
Expozitia este deschisa in perioada 9-22 ianuarie 2009, orele 10.00-18.00.
Unde? T.N.B etajul 3-4.
In mod exceptional, in cadrul expozitiei, publicul va putea viziona o prezentare a fotografiilor realizate cu prilejul concursului foto "Surprinde Bucurestiul in imagini" desfasurat sambata 13 decembrie la Bucuresti.
Expozitia cuprinde un important grupaj de lucrari al foto-jurnalistei de origine romana Dana Popa, stabilita la Londra. Dana Popa va fi prezenta la vernisajul expozitiei vineri 9 ianuarie ora 13.00 si va face o prezentare interactiva in cadrul expozitiei sambata 10 ianuarie ora 11.00.
Mai multe detalii pe site-ul
joi, 1 ianuarie 2009
FILM: Green Street Hooligans(2005)
Huliganismul este un hobby pentru englezi. Steven Gerard mai este intamplator si un jucator bun de fotbal. Probabil ca inainte sa fie unul dintre cei mai buni mijlocasi de fotbal din lume, a fost si huligan.
Drama britanica G.S.H. doreste sa lupte impotriva violentei prin...violenta. Elijah Wood(a.k.a Spiderman), in film Matt, este exmatriculat pentru o falsa posesie de droguri de la Harvard. El schimba visul american cu strazile din West Ham, unde se imprieteneste cu Pete Dunham (Charlie Hunnam), fratele cumnatului sau, cel care il introduce pe Matt in G.S.E(Elita Green Street).
Filmul este creat in intregime de regizorul Lexi Alexander, cunoscut pentru filme ca Fool Proof sau Punisher: War Zone. De aceea actorii apar mai mult de jumatate din film invinetiti si plini de sange dupa bataile dinainte sau de dupa meci. Ei ar spune ca este vorba de reputatie si prietenie, onoare si loialitate, iubire pentru culori: ,,Nu am trait atat de aproape de pericol, dar niciodata nu m-am simtit atat de in siguranta. Pana cand nu iei niste pumni sa iti dai seama ca nu esti facut din sticla, nu te simti in viata daca nu impingi limita sa vezi cat de departe poti ajunge".
Ceea ce lipseste povestii este o idila, ploaia si ceaiul britanic. Pentru ca la ora 5 se bea multa bere in pub-urile locale. Enervant de multa! Ca urmare fiecare deplasare a suporterilor este o noua ocazie de a arata cine este gang-ul lor. Dorm pe banci, intra cu gluga pe cap la meci, se feresc de camerele de filmat, se bat cu stuarzii, isi tatueaza stema clubului pe piept si spun multe injuraturi. O lume durereoasa pe langa care nu mai poate exista familia sau slujba.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)