luni, 19 ianuarie 2009

CLUBBING: Improvisneyland in fiecare marti la Fabrica!


Vino în Club Fabrica si Experimenteaza-te!

Marti, ora 20:00, la Improvisneyland, primul parc de improvizatie din România, unde fiecare spectator poate fi actor, regizor sau scenarist.
Freaky Mouse (Andreea Samson), Mica Migrena (Rozana Radu), Vampa lui Alladin (Monica Anastase), Tam-Bambi (Radu Ciobanasu), Diavolul Hazmanian (Madalin Mandin), Pupam’Yai Marinaru’ (Pavel Bârsan) si Doi câini inteligenti (Axel Moustache) sunt sapte actori profesionisti care îti vor folosi spontaneitatea, sclipirea de moment si imaginatia pentru a oferi un spectacol 100% interactiv.
Publicul, asemenea unui regizor, va propune titlul unei povesti, tema sau cuvintele–cheie, iar actorii vor executa, fara sa aiba nevoie de repetitii, lasându-se purtati doar de inspiratie si ajutati de sunetul sugestiv al pianului lui El Marianchi (Marian Hâncu) sau Bocanila (Vlad Pasencu).
“Povestea celor patru”, “Filme traduse simultan”, “Musical”, “Replay”, “Sound effects”, “Masina de scris” sau “Dedicatie muzical? pentru un spectator” sunt doar câteva dintre momentele de care publicul va avea parte odata intrat pe tarâmul improvizatiei. La semnul unui moderator si sub indicatiile regizorale ale spectatorilor, improvizatorii vor crea un spectacol unic si irepetabil.

Fiind convins ca teatrul clasic devenise prea “pretentios” si cumva îndepartat de omul de rând, Keith Johnstone, profesor universitar la Londra, a inventat în jurul anilor ’70, teatrul de improvizatie, numit si Impro-Show sau Teatru–Sport. Având radacinile în Commedia dell’arte si parând, la prima vedere, a reprezenta mai degraba niste exercitii de antrenament actoricesc, teatrul de improvizatie a reusit sa se impuna si sa devina un spectacol în sine, la care spectatorii nu stiu dinainte povestea pentru care si-au platit biletul, caci o pot crea chiar ei.

Informatii suplimentare pe http://improvisneyland.blogspot.com/, http://fim.arts.ro/, http://www.fabrica-club.ro/;

Niciun comentariu: